شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » نوع برداشت‌ها از «حفظ نظام» باید اصلاح شود/ رفع حصر به نفع کشور است

یک نماینده مجلس شورای اسلامی رفع حصر را به نفع کشور دانست و گفت که اگر در ماه‌های اولیه بعد از انتخابات سال ۸۸ متهمان وقایع بعد از انتخابات به صورت علنی محاکمه می‌شدند این مشکل تا حالا حل شده بود.
به گزارش ایسنا، علی مطهری در هشتمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در پاسخ به این سوال که آیا وقت آن نرسیده که از کیسه رهبری برای محصورین هزینه نکنیم، گفت: این وقت فرا رسیده است. من مدت‌هاست معتقدم رفع حصر به نفع کشور است. اگر لازم است محاکمه این افراد می‌تواند به شکل علنی باشد تا آنها از خودشان دفاع کنند و حرف‌شان را بزنند و طرف مقابل هم پاسخگو باشد.
وی افزود: اگر در ماه‌های اولیه این محاکمه انجام شده بود مشکل تا حالا حل می‌شد اما فکر غلطی در کشور وجود دارد که اگر این افراد توبه نکنند و آزاد شوند به نظام آسیب می‌رسد یا جایگاه ولی فقیه پایین می‌آید لذا باید این افراد اول توبه و تعظیم کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: اگر به این افراد اجازه حرف زدن بدهند قاعدتا می‌گویند در جایی هم خطا کرده‌اند اما نمی‌شود به آنها فرصت حرف زدن ندهیم و تنها بگوییم توبه کنند،عده‌ای فکر می‌کنند اگر اینها توبه نکنند نظام آسیب می‌بیند، این فکر مانع است و باید از بین برود.
مطهری با بیان اینکه وجود دو مخالف در نظام هیچ اشکالی ندارد، تصریح کرد: چه اشکالی دارد که ما چند مخالف هم داشته باشیم که برای خودشان در گوشه‌ای زندگی کنند، اینها مخالفانی هستند که می‌گویند نظام، قانون اساسی، اصل ولایت فقیه و شخص رهبری را قبول دارند اما به عملکرد ایشان در سال ۸۸ اعتراض دارند، ممکن است کسانی اینطور باشند، آیا ما باید این افراد را بازداشت کنیم؟ در زمانی پای منبر حضرت علی (ع) کسانی اعتراض می‌کردند آِیا باید این افراد بازداشت می‌شدند؟ اگر کسانی قیام مسلحانه کردند آن وقت باید در مورد بازداشت آنها تصمیم گرفت.
وی ادامه حصر را قابل دوام ندانست و تاکید کرد: اگر یکی از این دو نفر از دنیا برود غده چرکینی در کشور ایجاد می‌شود که در آینده مشکل‌ساز خواهد شد. ما این مسائل را در جاهای مختلف و در حضور رهبری گفته‌ایم اما به هر حال نظر کلی نظام این نیست.
این نماینده مجلس با بیان اینکه نباید انتقاد و اظهارنظر را ممنوع کرد، گفت: جرم زندانیان سیاسی سال ۸۸ چیست؟ اکثر آنها صرفا انتقاد داشتند، آقایان تاج‌زاده و نبوی منتقد بودند و جنگ مسلحانه نکردند، ما تنها باید با کسانی که مبارزه مسلحانه کرده‌اند مقابله کنیم و باید به حقوق مردم احترام بگذاریم.
مطهری در ادامه به وجود اشکالاتی در برداشت‌های افراد و مشکلات فکری و عقیدتی نیز اشاره کرد و گفت: برداشت ما از ولایت فقیه باید اصلاح شود، این یکی از مشکلات اصولگراهاست که تا ولی فقیه چیزی نگفته ما هم نباید چیزی بگوییم، مثلا از آقای احمدی‌نژاد حمایت می‌کردند زیرا رهبری از ایشان حمایت می‌کرد در حالیکه ما می‌گفتیم ما وظایفی به لحاظ نمایندگی داریم و باید سوال و استیضاح کنیم اما عده‌ای معتقد به این موضوع نبودند.
20140423-011158.jpg
وی ادامه داد: البته بعد از یازده روز خانه‌نشینی آقای احمدی‌نژاد همه منتقد شدند که دیگر در آن زمان فایده‌ای نداشت، آن موقع همه می‌گفتند احمدی‌نژاد قانون‌شکن است.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه نباید ولایت فقیه را متضاد با آزادی و دموکراسی تلقی کرد، افزود: ولایت فقیه یک موضوع ایدئولوژیک است به این معنا که یک اسلام‌شناس افضل در راس قرار می‌گیرد و جایی که مربوط به احکام دین و ایدئولوژی می‌شود ما باید به حکم ایشان تن دهیم و یا وقتی حکم حکومتی می‌دهد ممکن است قانع نشویم اما باید به آن عمل کنیم اما این به این معنا نیست که همه سکوت کنیم.
مطهری با بیان اینکه باید نوع برداشت‌ها از «حفظ نظام» اصلاح شود، به مواردی همچون پرونده فروهرها اشاره کرد و گفت: آیا این کارها برای این است که بقیه روشنفکران بترسند؟
وی در ادامه تصریح کرد: منظور امام از حفظ نظام این نبوده است، در چنین شرایطی روحانیت، علما و مراجع باید وارد شوند زیرا هر کسی وظیفه‌ای دارد و باید به آن عمل کند.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان حاضر در این مراسم مبنی بر اینکه با کسانی که مردم را به آشوب‌های خیابانی دعوت می‌کردند چطور باید برخورد کرد؟ گفت: منتقدی که دعوت به آشوب خیابانی کرده روشن است اما آنهایی که در زندان هستند کدام یک این کار را کرده‌اند، آقای تاج‌زاده قبل از انتخابات بازداشت شده است، موضوع این است که ما حق اعتراض داریم یا خیر؟ طبق قانون، حق راهپیمایی وجود دارد مگر اینکه مخل اسلام باشد مثل زمانی که جبهه ملی علیه حکم قصاص راهپیمایی کرد و امام گفت که آنها محکوم به ارتداد هستند، متاسفانه ما اعتراض مدنی را به رسمیت نمی‌شناسیم و اگر کسی اعتراضی کند به زندان می‌رود، این فضا اشکال دارد.
مطهری در پاسخ به سوال دیگری در مورد عدم پایبندی به شعار «جذب حداکثری و دفع حداقلی» اظهارکرد: عده‌ای نمی‌خواهند فضای موجود تغییر کند بلکه می‌خواهند این فضا باقی بماند که بگویند ما انقلابیون واقعی هستیم و بقیه منحرفند و از قطار انقلاب پیاده شده‌اند زیرا اگر بگوییم ریزشی در انقلاب نداشته‌ایم جا برایشان تنگ می‌شود، به نظر من ریزش‌های انقلاب کسانی هستند که اقدامات مسلحانه کرده‌اند اما اینکه هر کس انتقادی کرد را ریزش انقلاب بنامیم درست نیست و این حرف مربوط به کسانی است که می‌ترسند فضا برایشان تنگ شود.
وی درباره تهدید وزیر علوم به استیضاح و فشار نمایندگان در این باره نیز خاطرنشان کرد: به نظر من این موضوع ناشی از مسائل سیاسی است و در حالت خوش‌بینانه ترس بیجایی در مجلس است که دانشگاه‌ها به سمت دوره اصلاحات بروند و شروع به انتقاد و تظاهرات کنند و مشکل سیاسی ایجاد شود لذا معتقدند فضا باید بسته باشد. اینها با سخنرانی و آزادی بیان مخالفت می‌کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: در حالت بدبینانه نیز طرح استیضاح به این خاطر است که می‌خواهند این استعداد دست افراد خودشان باشد البته به نظر من وزیر علوم باید از استیضاح استقبال کند و از این فرصت برای طرح مسائلی مثل سه هزار بورسیه غیرقانونی در دوره قبل استفاده کند و خیانت‌های دولت گذشته را بگوید. به نظرم حتی اگر استیضاح رای بیاورد، وزیر باید این حرف‌ها را برای مردم و مجلس بزند.
مطهری در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه چرا جامعه نسبت به پیش از انقلاب دچار رخوت دینی و اجتماعی شده، تاکید کرد: من معتقدم نیستم ما در این زمینه ناکام بوده‌ایم و اینکه بگوییم شرایط فرهنگی، اخلاقی و دینی مردم بدتر از زمان شاه است را قبول ندارم،امروز مردم در مجموع دیندارتر هستند، در گذشته وضع اخلاقی جامعه مخصوصا در شمال تهران نامطلوب بود، مشروب‌فروشی‌ها عیان بود و عریانی جلوتر از اروپا بود.
وی اضافه کرد: شما نباید انقلاب اسلامی را محدود به ایران ببینید و باید تاثیر آن در دنیا را بررسی کنید، مثلا وضعیت خاورمیانه را ببینید که زمانی اسرائیل با چند تشر کشورها را به عقب می‌راند اما امروز جرات نمی‌کند پا را از مرزهایشان فراتر بگذارد، امروز قدرت‌های بزرگ روی ایران حساب کرده‌اند که نمی‌توانند بدون ایران برخی مسائل خاورمیانه را حل کنند و این یکی از دلایلی بود که آنها را پای میز مذاکره کشاند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه انقلاب اسلامی به دنبال حکومت جهانی اسلام است، ادامه داد: البته ما در داخل آسیب‌های جدی داریم مثلا آزادی بیان دچار آسیب است و باید این وضعیت اصلاح شود، باید بدانیم که ما هیچ مقام غیرقابل انتقادی نداریم و این را باید سردر همه ادارات دولتی و نهادهای حکومتی بنویسند که شهید مطهری گفته‌ غیرقابل انتقاد بودن موجب فساد می‌شود.
مطهری با بیان اینکه نباید انتقاد و اظهارنظر را ممنوع کرد، افزود: چرا باید کسی که صرفا به نظام یا رهبری انتقادی کرده را بازداشت کنیم؟ این چه معنایی دارد! زمان پیغمبر اینطور نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: ستار بهشتی کارگر منتقد وبلاگ‌نویسی بود که چیزهایی در وبلاگش می‌نوشت و روزانه هفت تا هشت نفر از آن بازدید می‌کردند اما این فرد بازداشت شد و در نهایت مرد، ما می‌گوییم حالا از ملت و رهبر عذرخواهی کنیم زیرا این سیاست نظام نیست یا اینکه هاله سحابی را در تشییع جنازه پدرش در حالت هیجان هل دادند و او از دنیا رفت، مامور شما خطا کرده و باید عذرخواهی کنید، ما وزیر اطلاعات سابق را خواستیم و گفتیم از مردم عذرخواهی کنید.
این نماینده مجلس افزود: چنین اتفاقاتی در دوره پیامبر هم افتاد، ایشان می‌خواست مکه را بدون خونریزی فتح کند اما کسانی کشته شدند و پیغمبر از آنها برائت جست، متاسفانه ما طوری جلوه داده‌ایم که نظام ما مقدس و ملکوتی است و خطا به آن راهی ندارد، این روش‌ها باید تغییر کند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

بلوطستان | نشریه خبری _ تحلیلی بلوطستان