شما اینجا هستید
طب سنتی » سیر ،اکسیر و کیمیایی که از خانه هایمان رانده ایم!

 
sirrr
 
 
سیر و خواص آن
۱- نام فارسی : سیر    ۲- نام علمی : Allium sativum  ۳- نام انگلیسی : Garlic    ۴- خانواده : لاله ( Lilliaceae )   ۵- مزاج : گرم و خشک    ۶- نامهای دیگر : ثوم ، ثومیه ، گلسرخ بد بو
۷- خاصیت : ملین ، بسیار بادشکن ، قرحه آور پوست ، محرک ، معرق ، تونیک .
۸- گیاه شناسی : چند ساله ، علفی ، قسمت مورد استفاده بیشتر کپه ، کومه ، بولب ( پیاز )
زیرزمینی آن است . هر یک از ۵ تا ۱۰ قطعه حبه سیر متورم می باشد . کلیه قسمتهای سیر بوی موادگوگردی آن را می دهد .
۹- تاریخچه : آلیوم از واژه ی سلتیکی گرفته شده به معنای سوزش آور و برافروخته است . در مصرباستان ارزش بسیاری داشت و در کتیبه اهرام ثلاثه موجود است در ایران از هزاران سال قبل مورداستفاده قرار گرفته است .
۱۰- جغرافیا : بومی آسیا است ، در نقاط مختلف جهان کشت می شود . یکی از کشورهای تولیدکننده مهم آن در جهان چین است . در بیشتر نقاط ایران رشد می کند .
– نکته های جالب درباره ی سیر:
۱- در قدیم به عنوان تریاق ( پادزهر)فقرا نام برده شده است .
۲- در کتب قدیم از سیر به عنوان نیرو زا و شفا بخش نام برده اند .
۳- در مصر به قهرمانان قبل از مسابقه سیر می دادند و برده های اهرام از سیر تغذیه می کردند .
۴- در ایران باستان زمان ساسانیان مراسمی به نام (( جشن سیر سور )) در ۱۴ دی ماه برگزارمی شد.در این مراسم مردم گوشت و سبزیجات را با سیر طبخ نموده و با آن در مراسم جشن ازمیهمانان پذیرایی می کردند اعتقاد مردم بر این بوده که سیر در پیشگیری و درمان بیماریها مؤثراست.
۵- ارسطو : سیر را انرژی زا و شفا بخش می دانست.
۶- چینیها : سیر درمان فشار خون بالا است.
۷- هندیها : سیر را ضد عفونی کننده زخمهای عمیق می دانند.
۸- در زمان ناپلئون از خاصیت ضد لختگی سیر برای درمان ترومبوآمبولی پای اسب استفاده می شد.
۹- بوعلی سینا سیر را اکسیر حیات نامیده است .
۱۰- در سال ۱۸۵۸ لوئی پاستور خاصیت ضد میکروبی سیر را مورد توجه قرار داده است .
۱۱- مادام کوری در سال ۱۸۹۸ برای پیشگیری از صدمات رادیواکتیو به ویژه اشعه گاما به شاگردانشتوصیه می کرد سیر مصرف کنند .
۱۲- در جنگ جهانی دوم از سیر به عنوان ماده ضدعفونی کننده درجلوگیری از گانگرن اعضا استفاده شده است .
۱۳- برای کشت به صورت کاشت غده انجام می شود .
۱۵- در پاییز و در مناطق سردتر در بهمن ماه ( زمستان ) و در نقاط بسیار سرد اوایل فروردین کشت می شود و برداشت در خرداد ، مرداد و شهریور است .
۱۶- پس از برداشت چند روز در آفتاب می گذارند تا خشک شود .
۱۷- سیر ایران بیشتر در همدان است که سیر سفید بوده و ۹۸% صادرات را تشکیل می دهد .
۱۸- سیر صورتی در شمال رشد می کند و نسبت به سرما و رطوبت مقاوم است .
ترکیبات مهم سیر
۱- مواد ارگانوسولفوره ( گوگردی ) ( ۴/۱ % وزن سیر )  مهمترین آنها :  – آلیئین – – سیستئین سولفوکساید — S میتل و گاما گلوتامیل سیستئین سولفوکساید– آنزیم آلی ایناز-۲- Alliin ( آلی این )– Allicin( ماده ی بد بوی سیر )– آلیل میتل– سولفید– دی سولفید– دی آلیل سولفید
نکته :
۱- این یک ماده مؤثره است که باعث خاصیت درمانی سیر است .
۲- در اثر پودر کردن سیر ۴۰% آلی این(Alliin ) کاهش می یابد .
۳- سیر ترشی کهنه فاقد Allicin است فقط اثر ضد سرطان دارد .
۴- آجوئین ضد پلاکت در پیشگیری آترواسکلروز ، ترومبوز عروق کرونر و استروک مغزی
۵- سیر تازه حاوی حداکثری Allicin است در سیر خشک شده مقداری Alliin و Allinase بطور پایدار باقی می مانند که در اثر تماس با آب و جذب رطوبت به Allicin تبدیل می شوند .
۶-پودر سیر که در روغن سویا حل شده باشد آجوئین بیشتری دارد .( قابل توجه بیماران انسداد عروق کرونری )
۶- اثر ضد سرطان و افزایش سیستم ایمنی
سایرترکیبات:
– ۶۵% آب – ۲۸% کربوهیدارت ( فروکتوز) – ۲% پروتئین – ۵/۱ % فیبر – ۲/۱ % آمینواسید های آزاد ( آرژینین )– ۵/۱% چربی – ۳/۰ % ساپونین و استرولها– هر ۱۰۰ گرم سیر حاوی ۷۰ میکرو گرم سلنیوم
ویتامینهای سیر :
۱- اسید اسکوربیک ۲- تیامین ۳- ریبوفلاوین ۴- نیاسین
۵-اسید پانتوتنیک ۶- ویتامین ای ۸- فنل ۹- آدنوزین ۱۰- فلاونوئیدها

۱۳- استفاده در طب سنتی :…………………………………………………..

  1. درمان گل مژه-

۲- خاکستر سیر + عسل ضد لک است .
۳- درمان جوش صورت با خاکستر سیر
۴- خاکستر سیر + عسل برای درمان زخم مفید است.
۵- درمان درد سیاتیک است.
۶- برای درد دندان آب پز کرده روی دندان میگذاریم.
*اگر با کندر مخلوط شود برای درد دندان بسیار مفید است .
۷- سیر پخته گلو را صاف می کند .
۸- داروی سرفه مزمن است و درد سینه و سردی آن را درمان می کند .
۹- زالو را از گلو بیرون می آورد .
۱۰- مسیحیان برای درمان لاغری سیر + زیتون + هویج را با هم می خورند .
۱۱- اگر خانمی در آب پز سیر بنشیند قاعده آور است .
۱۲- سیر ملین است .
۱۳- سبب افزایش میل جنسی بخصوص بعد از جوشاندن میشود.
۱۴- اگر سیر را با شرابی بخورند پادزهر نیش حشرات ، عقرب و نیش مار است و برای سگ هار
۱۵- مقوی ، مسکن ، آرام بخش برای معده و کلیه
۱۶- ضدعفونی کننده
۱۷- درمان سرماخوردگی ، التهاب های زکامی ، بینی
۱۸- درمان ورم روده ( کولیت)
۱۹- مسمومیت غذایی
۲۰- پیشگیری و درمان سرطان
۲۱- تنظیم کننده دستگاه گوارش ( ضد نفخ ، ضد اسهال ، اشتها آور ، ضد اسپاسم ، ضد سوزش معده ،افزایش هضم غذا ، ضد میکروب ، ضد ویروس ، ضد قارچ )
۲۲- تقویت پیاز مو و از ریزش آن جلوگیری می کند و از سفید شدن مو پیشگیری می کند سفید شدگی مو را درمان می کند .
۲۳- دفع سنگ کلیه
۲۴- کاهنده چربی ، کلسترول
۲۵- بازکننده ی مویرگهای پوست ضد لک است و پوست را شفاف می کند .
۲۶- کاهنده فشار خون : بوسیله ی باز کردن و اتساع عروق
۲۷- مانع لخته شدن خون می شود و باعث جلوگیری از MI و CVA
۲۸- کاهش رطوبت اعصاب و مفاصل که باعث درمان افسردگی بلغمی و اسکیزوفرنی میشود.
۲۹- درمان درد مفاصل و روماتیسم مفصلی
۳۰- افزاینده سیستم ایمنی بدن ۳۱- برای شفافیت صدا و حلق
۳۲- درمان فراموشی و اکثر بیماریهای عصبی
۳۳- سیاتیک ، فلج ، درد لگن ۳۴- درمان تب مزمن
۳۵- پادزهر ، سم ( مار ، رتیل ، حشرات ) در کل ضد سموم بسیار خوبی است .
۳۶- درمان قطره قطره آمدن ادرار ۳۷- درمان انگل روده تمام کرمها
۳۸- درمان سیاه سرفه ، آسم ، تنگی نفس ، برونشیت ، دیفتری ، سل ریوی ( باکتریهای گرم منفی ومثبت ) داروی انتخابی سل بوده است .
۳۹- درمان ورم گوش و کری گوش که ناشی از روماتیسم باشد .
۴۰- درمان نقرس ۴۱- درمان وتیلیگو
۴۲- ضماد آن برای تومورهای سرد ۴۳- ضد شپش و رشک
درمان در طب مدرن (کلاسیک):…………………………………………….
۱- آثار سیر در ناراحتی های مغزی
الف) درمان مننژیت با سیر : در آزمایشگاه ثابت شده است و تنها آنتی بیوتیکی است که از سد خونی مغز عبور می کند ( بدون عوارض جانبی )
ب) درمان سل در نیویورک توسط پزشکان اثبات شده و در بین ۵۴ روش درمانی در طب مدرن برای سل ،درمان با سیر مهم تر و مؤثرتر است .
۲- لوئی پاستور در آزمایشگاه نشان داد سیر باکتریها را از بین می برد .
۳- صدها مقاله علمی در تأییدیه آنتی بیوتیک بودن سیر منتشر شده است .
۴- مطلب جالب اینکه دانشمندان فهمیدند آلیسین مهمترین نقش در آنتی بیوتیک بودن نیز دارد و حتماًباید از طریق سیر خورده شود و اگر به تنهائی مصرف شود اثر ندارد .
۵- درمان ایدز بخصوص عوارض آن که باعث بیماری قارچ می شود .
۶- دانشمندان هنوز در حال تحقیق هستند که چه بر سر باکتریها می آید که سیر آنها را از بین می برد .
۷- سیر باعث درمان سرطان می شود .
۸- از حمله های قلبی جلوگیری می کند .
تندرست باشید
فتحعلی قبادی-دبیرطب سنتی

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

بلوطستان | نشریه خبری _ تحلیلی بلوطستان