شما اینجا هستید
فرهنگی » ضرورت رعایت اخلاق انتخاباتی در شبکه های اجتماعی

تنها ۱۰۷ روز  به انتخابات مجلس شورای اسلامی  باقی است و طبق قانون، تبلیغات زود هنگام برای انتخابات جرم شناخته می شود ولی چندیست طرفداران برخی کاندیداها تبلیغات را شروع کرده اند و  مدت هاست که انتخابات اسفند ۹۴ , حرف اول و آخر  نشست ها ، جلسات احزاب و سیاسیون   می باشد،  اما فضای مجازی نیز از این  قافله عقب نمانده و  در حال ورود به فضای انتخاباتی است. نقش فضای مجازی در انتخابات امسال خیلی  پررنگ است. به طوری که مقیمی معاون سیاسی وزیر کشور و رییس ستاد انتخابات فعالیت و تبلیغات زودهنگام انتخاباتی در فضای مجازی و واقعی خلاف قانون دانسته  است.

 
چهره هایی که قصد شرکت در انتخابات را دارند، فرصت های نهفته در شبکه های اجتماعی را از یاد نبرده اند .فضای مجازی این روزها پرمشغله ترین روزهای خود را سپری می کند و شاهد تشکیل انواع گروه ها در نرم افزارهای  واتس‌آپ و  تلگرام با موضوع انتخابات و نامزدهای انتخابات می باشد.
 
فضایی که مزایایی مانند به روز بودن و کم هزینه بودن  را داراست ولی متاسفانه  از امنیت کمی برخودار است و می تواند توسط افراد سود جو  باعث تخریب شخصیت ها و جناح ها شود .حامیان برخی از کاندیداهای محترم اقدام به تشکیل گروههایی در فضای مجازی با نام های “کمپین دعوت ازجناب آقای دکتر….رای انتخابات  یا  تالار پویندگان… کرده اند.
مدیریت ناشیانه برخی دوستان در این کمپین و تالارها به عینه قابل تشخیص و ملموس می باشد.مدیران این گروهها رسالت اصلی وهدف  از تشکیل این گروههاو تالارها را  در وهله اول انتخاب آگاهانه به دور از مسائل قومی و قبیله ای میدانند و شعار میدهند که لرستان از دست طایفه بازی و قبیله گرایی خسته شده است و این در حالیست در همان نگاه اول میتوان متوجه شد که مدیران این گروه ها از چه طایفه ای هستند و چه قرابت فامیلی با کاندیداهای مورد نظر خودشان دارند.
 
مدیران این گروههای مجازی از بین تمام کاندیداها فقط نفراتی  روانتخاب کرده اند که هم طایفه خویش  هستند. شعار این فعالین فضای مجازی ، منسوخ شدن طایفه گرایی و قبیله گرایی ولی عملکرد آنها واروونه میباشد.عملکردی که مصداق عینی “شعار تا عمل راه  بسیار است.” می باشدو نشان میدهد که این سر ها ، نیز همان سودا ی قبیله گرایی را دارند.
 
جای تاسف است که تعصبات قومی و قبیله ای و طایفه ای و رقابتهای سیاسیِ مبتنی بر منافع قومی، هنوز در استان ما مشاهده می شود. نگاهی که اصل شایسته سالاری در پای تعصبات و منفعت طلبی های قومی و قبیلگی از بین میرود،اگرچه در انتخابات مختلف فرد شایسته را میشناسیم ولی با صرف اینکه وابستگی طایفه ای وقومیتی به ما ندارد او را انتخاب نمی کنیم.
 
دامن زدن به موضوع قوم گرایی تا جایی خطرناک است که پیامبر بزرگ اسلام می فرمایند: «هر کسی که در دلش به اندازه دانه ای خردل از عصبیت (تعصب قبیله ای)باشد خداوند او را در روز قیامت همراه اعراب زمان جاهلیت محشور می کند» .فعالیت بعضی گروه ها با مدیریت های بعضا ناکارآمد می تواند موجب تخریب اشخاص و جناح ها باشد . فضای مجازی مستعد برهم‌زدن صلح و دوستی و ایجاد دشمنی است.
با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی، گروه های مختلفی با اهدافی نظیر بررسی عملکرد نمایندگان فعلی و کاندیداهای احتمالی و همچنین تعیین شاخص هایی برای انتخاب اصلح، در فضای مجازی تشکیل شده است و اعضای این گروه ها بعضا خود را صاحب نظر می دانند و با اظهار نظرهای مختلف و گرایشات و عقاید متعدد ، باعث ایجاد کدورت بین افراد می گردند و با ترویج شایعات در مورد افراد با اهداف خاص و غالبا سیاسی باعث آسیب های جبران ناپذیر اجتماعی می گردند.
 
برخی از این گروه ها عموما با هدف تخریب تشکیل می شوند. متاسفانه در این مدت شاهد هستیم که برخی با هدف تبلیغات و اطلاع رسانی پا به عرصه سیاسی شهر گذاشته اند، اما در واقع قصد تخریب (و نه نقد منصفانه)چهره نمایندگان فعلی و گذشته مجلس و کاندیداهای دیگر را دارند.
  تشکیل گروه‌های متعدد در فضای مجازی با موضوع و محوریت انتخابات و تبلیغاتِ تا حدودی ناشیانه برخی طرفداران کاندیداها، به خوبی نشان میدهد که با گرم تر شدن تنور انتخابات، این فضا نیز بیشتر تحت تأثیر احساسات دوران برگزاری انتخابات خواهد بود . فرصت استفاده از فضای مجازی برای تبلیغات انتخاباتی یک مزیت در جهت کاهش هزینه های تبلیغاتی و افزایش مشارکت عمومی در انتخابات می دانند اما همگان اذعان دارند که این امر باید در حیطه قانون انجام گیرد .
مجتبی پسند/ بلوطستان

  1. بازنشسته

    اقای عباس دارایی..
    چه اتفاقی افتاده که مطالب شما و بیان روز یکی شده؟!!!شما از اونا برمی داری یا اونا از شما؟

  2. بازنشسته

    اقای عباس دارایی
    چه اتفاقی افتاده که مطالب بلوطستان و بیان روز یکی شده؟!!!
    شما از اونا برمی داری یا اونا از شما؟

    • سرویس خبر

      باسلام
      این مطلب را جناب آقای پسند که اتفاقا از بستگان درجه یک بنده می باشند برای بلوطستان ارسال کرده و احتمالا در حرکتی مشابه این کار را برای بیان روز نیز ارسال کرده باشند.

  3. اصولگرا

    برادر پسند مطالب کلی و تکگراری دردی دوا نمی کنه برو سراغ مطالب خوب و مشتری پسند این مطالب سالهاست داره بیان میشه

  4. پلدختری اصیل

    مقاله های پسند خیلی ضعیف است خودش اگر نگاه کند متوجه می شود امابه مطلب خوبی اشاره کرده است

  5. مهدی نسب

    با تشکر از جناب پسند بخاطر مطلب بسیار جالب و در خور توجه شان

  6. در جواب پلدختری اصیل

    با سلام
    لطف کنید ضعفهای مقالات آقای پسند را ذکر فرمایید.
    این نوشته رو اگر کسی بجز ی پلدختری می نوشت همه ما به به و چه چه میکردیم.تناقض در حرفهای جنابعالی به وضوح پیداست.اگر ض

  7. در جواب پلدختری اصیل

    با سلام
    لطف کنید ضعفهای مقالات اقای پسند را ذکر فرمایید.
    اگر این مقالات توسط شخصی از شهرهای دیگر استان نوشته میشد ما همه به به و چهچه میکردیم.اگر مقالات ضعیف هستند چرا میگویی به مطلب خوبی اشاره کردید. اگر انتقاد دارید مثل مرد خود را معرفی کنید تا همه بدانیم چه کسی هستی و چرا اتز این مقاتله سخت ناراحتی// اگر مقالات ضعیف هستند در نشریات بلوطستان یافته کشکان ارجا نیوز و بیان روز منتشر نمیشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

بلوطستان | نشریه خبری _ تحلیلی بلوطستان