آنچه در زیر میبینید تصاویری است از سربرآوردن گلهای پیشوک (زغفران کوهی) که دو روز پیش توسط خبرنگار بلوطستان، از کوهستانهای کوهدشت گرفته شده است. بدان امید که از تماشای آن سرخوش گردید، به گزارش بلوطستان، زعفران کوهی گیاهی است از گروه زنبقیان، که در لرستان بدان پیشوک میگویند، پیاز پیشوک شباهت زیادی به پیاز زعفران عامیانه دارد. از پیاز زعفران کوهی در طب سنتی برای بیماریهای قلبی-عروقی استفاده میکردند. شکوفههای زیبای پیشوک پیش از بارش «پائیز پِله» (نخستین باران پائیزی) از دل خاک خشک سر برمیآورند و نوید اولین بارن پائیزی را به کشاورزان میدهند، گل برگها در مدت کوتاهی میریزند و پیاز پیشوک که تابستان زیر زمین بوده در دل خاک رشد میکند و بهاران برگهایش جلوهگری میکنند و آمادهی بهرهبرداری میشود. به گزارش بلوطستان لرستانیها پیاز زعفران کوهی (سر پیشوک) را بعد از پاک کردن برشته میکنند و یا آن را با شیر میپزند و غذای خوشمزهای از آن درست میکنند. کمیپیشتر جمع کردن پیشوک در مرغزارهای زاگرس تفریح فرموش نشدنی کودکان این دیار بود.
اولاً پیاز وحشی نه پیاز کوهی دوماً تیره زنبقیان نه گروه زنبقیان
مهم اطلاعات باارزشیه که گفتن.