شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » غار کوگان؛ شاهکار بشر در دل طبیعت


 
 

غار کوگان مربوط به دوره اشکانی (پارتی ) و یکی از معدود غارهای مصنوعی لرستان است که به دست انسان در دل کوهستان های این استان به وجود آمده است.به گزارش خبرگزاری موج از خرم آباد، غار کوگان جزو غارهای چند طبقه است که دسترسی بسیار سختی دارد و رسیدن به آن بدون امکانات و وسایل کوهنوردی و غارنوردی دشوار است. دارای معماری صخره ای منحصر به فردی است که از نظر کارکرد به ظاهر به عنوان معبد برای پرستش میترا در آئین مهر پرستی از آن استفاد می شده است. این غار که تمام آن با حجاریهای طاقت فرسا به وجود آمده در طول قرون متمادی به عنوان محل سکونت دایمی مردم مورد استفاده قرار گرفته است. استان لرستان با گستره حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع سرزمینی زیبا، سر سبز و تاریخی است که در میان قلل برافراشته زاگرس میانی واقع است.

خرم آباد مرکز استان لرستان نیز از شهرهای باستانی ایران زمین در حوزه شهرنشینی است به گونه ای که بر اساس مطالعات باستان شناسی سکونت انسان در این شهر در پهنه ایران زمین به ۴۰ هزار سال پیش باز می گردد. یکی از آثار کهن این خطه که هنوز استوار و سر افراز چشم هر بیننده ای را می نوازد غار کوگان است. این غار در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی خرم آباد در روستای خوش آب و هوایی به همین نام واقع شده است. غار منحصر به فرد «کوگان» یکی از معدود غارهای مصنوعی لرستان است که به دست انسان در دل کوهستان‌های ایناستان به‌وجود آمده است.

غار کوگان در ۵۲ کیلومتری جنوب شرقی خرم‌آباد در روستای خوش آب و هوایی به نام کوگان قرارگرفته است. غار کوگان جزو غارهای چند طبقه است که دسترسی بسیار سختی دارد و رسیدن به آن بدون تجهیز به امکانات و وسایل کوه نوردی و غار نوردی دشوار است. این غار دژ مانند که تمام آن با حجاری‌های طاقت فرسا به وجود آمده به استناد سکه‌هایی که در اطراف آن به دست آمده است به دوره اشکانیان تعلق دارد و طی قرون متمادی به عنوان یک محل سکونت دائمی مورد استفاده قرار گرفته است. ورودی غار به صورت چهار گوش در اندازه ۵۰/۲ در ۲۰/۲ متر است و به سمت شمال باز می‌شود. غار شامل دو طبقه است که طبقه اول آن از چهار اتاق و فضاهای مرتبط به هم تشکیل شده است. طبقه دوم آن حدود ۴۰/۳ متر بالاتر از کف قسمت اول غار است. این غار دارای اتاق‌هایی جهت استفاده بوده و نمونه‌ای از معماری صخره‌ای اشکانی است که علاوه بر آن اثر مذکور به آیین مهر نیز نسبت داده شده است. مساحت کلی فضاهای تعبیه شده در این غار دست‌ساز حدود ۲۸۱ متر مربع است و از نکات قابل تامل در این غار وجود مخازن آب در داخل اتاق‌هاست. این غار مربوط به دوره اشکانی (پارتی) به شماره ۲۶۶۰ در فهرست آثارملی ایران به ثبت رسیده است.

  1. gvsjhkd

    آیا اگر این غار در اصفهان بود اینطور بی صاحب به امان خدا رها می شد؟
    هرکی اصفهان رفته می فهمه که صفه که یک تپه است شده عرصه گردشگری اما در لرستان کوگان و میرملاس و. کلماکره و…

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

بلوطستان | نشریه خبری _ تحلیلی بلوطستان