شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » نحوی لرستانی به ملکوت اعلا پیوست

آیت الله حاج شیخ محمدرضا آدینه وند معروف به نحوی لرستانی از علمای برجسته لرستان عصر روز یکشنبه در شهر مقدس قم و در سن ۸۵ سالگی دار فانی را وداع گفت.  آیت الله محمدرضا آدینه وند در سال ۱۳۰۸شمسی در قصبه “گرخشاو تریون” از توابع شهرستان کوهدشت به دنیا آمد.

 وی در همان اوان کودکی در تحصیل علم و دانش کوشا بوده است به طوری که با تلاش و تمرین بسیار و با توجه به ذوق هنری خویش و بهره گیری از سرمشق اساتید خوشنویس همچون علی اصغر کاظمی به کسب مهارت خوشنویسی دست یافت.

وی در سال ۱۳۱۹ در پی ماموریتی اداری به خرم آباد عزیمت می کند که در جریان این سفر با تعدادی از طلاب دینی از حوزه علمیه قم از جمله آیت الله عباس علی صادقی و مهدی قاضی آشنا می شود.

درسال ۱۳۱۹ از طریق آشناشدن با آیت الله عباسعلی صادقی و آیت الله شیخ مهدی قاضی و… به قم رفته تا علوم دینی را فراگیرد که در زمانی  اندک مورد توجه حضرت آیت العظمی بروجردی قرار می گیرد.

وی در سال ۱۳۲۵ وارد حوزه علمیه قم شد و دروس مقدمات تا سطوح عالیه خارج و اصول فقه را نزد اساتید تلمذ کرد.

وی بیش از ۶۰ سال در حوزه علمیه قم مشغول تدریس علوم دینی بوده و از وی کتب زیادی به چاپ رسیده که از جمله آن‌ها می‌توان به سیمای توحید، کلمه‌الله العلیا همراه با تجزیه و ترکیب کلام‌الله مجید و کتابی در فروع دین اشاره کرد.

این روحانی و مفسر قرآن کریم در زمینه ساخت مسجد در کوهدشت تلاش‌های زیادی داشت که از جمله مساجدی که به همت وی ساخته شده می‌توان به مسجد جامع کوهدشت، مسجد قاطرچین رومشگان، دو مسجد در روستاهای آدینه‌وند و روستای کوشکی و چهار مسجد در روستای پشت تنگ اشاره کرد.

وی از بزرگ‌ترین مفسران قرآن کریم بود به طوریکه در نظر اهل علم به “نحوی” مشهور شد و کتاب کلمه‌الله العلیا را در شش جلد به دستور و هزینه مقام معظم رهبری به چاپ رسانده که این کتاب در بحث تجزیه و ترکیب کل قرآن کریم است.

بزرگانی چون آیت الله مومن، آیت الله مرزوقی شمیرانی، آیت الله سید جمال الدین موسوی، آیت الله محمدی گلپایگانی، آیت الله محسن قرائتی، آیت الله ری شهری، آیت الله مقتدایی، آیت الله بوشهری و…در کلاس درس این عالم بزرگوار تلمذ کرده اند.

وی همچنین استاد دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان نیز بودند به طوریکه ایشان در سفر به لرستان بارها از آیت الله آدینه وند به عنوان استاد ادبیات عرب خود نام برده و از ایشان تمجید کردند.

بنابر این گزارش اردیبهشت ماه سال گذشته آیین نکوداشت آیت الله محمدرضا آدینه وند با عنوان “ادیب اعظم” در مجتمع فرهنگی هنری امید اداره ارشاد کوهدشت و با حضور آیت الله حسینی بوشهری مدیرحوزه های علمیه کشور برگزار شد.

بلوطستان رحلت این عالم جلیل القدر را به مردم لرستان و شهرستان کوهدشت و خانواده معزز آن مرحوم تسلیت گفته و از خداوند منان برایش طلب مغفرت دارد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

بلوطستان | نشریه خبری _ تحلیلی بلوطستان