شما اینجا هستید
خبری » انتخابات، ثبات و امنیت


 

«در جمهوری اسلامی ایران امور کشور باید به اتکاء آراء عمومی اداره شود، از راه انتخابات: انتخاب رییس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر اینها…» این بیان صریح اصل ششم قانون اساسی ما که موجبات سربلندی هر شهروند ایرانی را از این جهت که در یک نظام مردمسالار زندگی می کند فراهم می آورد خود قالبی است برای روح حاکم بر قانون اساسی و میثاق ملی ایرانیان که با شیواترین و موجزترین عبارت در اصل پنجاه و ششم مطرح شده است: «حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است. هیچ‌کس نمی‌تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد و ملت این حق خداداد را از طرقی که در اصول بعد می‌آید اعمال می‌کند».

کارزار انتخاباتی دیگر درجای جای وطن مان به راه افتاده و اندک اندک بخش های وسیعتری از جامعه متوجه رویداد مهم و تاثیرگذار پیش رو در ۲۹ اردیبهشت ماه می شوند. فارغ از نتایجی که آراء عمومی رقم خواهد زد و انشالله سکویی برای رفاه و توسعه بیشتر همه ایرانیان در تمامی عرصه های حیات اجتماعی شان خواهد بود، با برگزاری هر انتخابات عمومی نه فقط نظام مردمسالار برآمده از انقلاب اسلامی ما تواناتر و دموکراتیک تر خواهد شد بلکه فعالان سیاسی و اجتماعی نیز متکی بر تجارب پیشین به درجات بالاتری از بلوغ و شعور سیاسی معطوف به خیر عمومی نایل می شوند. از برکت برگزاری دوره ای انتخابات است که جوامع و نظام‌های سیاسی از تهدید فرسودگی و آفت خودکامگی جان به در می برند و بالندگی خود را تضمین می کنند. برای تحقق ثبات و امنیت در هر کشوری انتخابات نعمتی غیرقابل توصیف است. با اسلحه می توان و باید دشمن را از خانه بیرون راند و دور نگاه نداشت اما این تنها کیمیای انتخابات و مردمسالاری است که صلح را در معنای ایجابی آن میان اقشار و طبقات مختلف جامعه مستقر و مستحکم می سازد؛ از این منظر هرگونه تقلیل و تخفیف امر انتخابات تهدید صلحی است که وجود آن ضامن حیات با کرامت شهروندان و نیز بهره مندی آنان از حقوق‌شان است.

علاوه بر اینها همچنین باید توجه داشت که انتخابات آینده –ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا- از نظر ثبات و امنیت ملی کشورمان در بحرطوفان‌زای خاورمیانه حائز اهمیت بسیار است. بدون شک برگزاری انتخاباتی فراگیر و پرشور ایران را در مقابل تهدیدهای نگران کننده خارجی ایمن‌تر خواهد ساخت و از پس و در پناه این مصونیت با انتخاب و تمدید مسیر عقلانیت، اعتدال و اصلاح در کشور از سوی اکثریت ملت، زمینه مقابله با تهدیدهای متعدد داخلی که فراروی سعادت و بهروزی شهروندان ایرانی قرار دارند و در صدر آنها می توان به «فساد نهادینه شده» اشاره کرد، فراهم خواهد شد.

منبع: روزنامه شرق ۲۸ فروردینشرق

عبدالله مومنی سخنگوی سابق دفتر تحکیم وحدت

  1. حمزه قبادی

    ۳۸سال فرصت سوزی شدبایدراه سومی راپیمودتابه قول آقای نوری زاد!از یک قفس به قفس دیگرنیفتید،انتخابات بادیکتاتوری وخرافات منافات ودرتضادمطلق است امضا ءکردن پای قرارداد!تعهدآوروپذیرش همه چیزناصواب است!……….

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

بلوطستان | نشریه خبری _ تحلیلی بلوطستان