شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » کوهدشت در صدر جدول کم‌برخورداران از سواد

۱۳۶۱۲۱۴۱۰۱۰۴۱

ایجاد دیدگاه‌های نو، تغییر نگرش به زندگی، شکل گیری ارزش‌های جدید در زندگی، آگاهی از سبک زندگی دیگر جوامع و حرکت در مسیر پیشرفت از پیامدهای مثبت سوادآموزی و کسب علم و دانش در هر جامعه تلقی می‌شود.
لرستان بر اساس سرشماری سال ۹۰ یکی از ۶ استان کم‌برخوردار کشور از حیث سوادآموزی بوده و در این میان شهرستان کوهدشت، بالاترین نرخ بیسوادی را در استان به خود اختصاص داده است.
بیشترین آمار بیسوادی در این شهرستان حدودا ۲۰۰هزار‌نفری مربوط به مناطق روستایی و عشایری است و مهم ترین مانع سوادآموزی در این مناطق، ضعف سیستم پایش در نهضت سوادآموزی، شناسایی نکردن افراد بیسواد، پراکندگی مناطق روستایی و نیز صعب العبور بودن برخی مناطق کم‌برخوردار از حیث سوادآموزی است.
اتخاذ سیاست‌های تنبیهی و تشویقی، شناسایی دقیق جمعیت بیسواد، فرهنگسازی در تغییر نگرش افراد بیسواد و ایجاد میل و رغبت در آنها برای سوادآموزی از راهکارهایی است که در راستای کاهش بی سوادی شهرستان کوهدشت مهم و موثر تلقی می‌شود.

موانع سوادآموزی در کوهدشت
 

یک کارشناس علوم اجتماعی به همشهری می‌گوید: برای سوادآموزی در شهرستان کوهدشت مانند هر طرح دیگری باید همه جنبه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و محیطی را در نظر گرفت.«احمد لطفی» می‌افزاید: اقتصاد ضعیف، پراکندگی و صعب‌العبور بودن برخی مناطق روستایی، دشواری دسترسی ساکنان این مناطق به مدارس در گذشته و ناآگاهی مردم درباره تاثیر سواد بر بهبود کیفیت زندگی‌شان از جمله مهم‌ترین موانع بر سر راه سوادآموزی افراد ساکن در روستاها به شمار می‌رود که کوهدشت را در صدر جدول بیسوادی در استان قرار داده است.

بیکاری و مهاجرت مانع سوادآموزی می‌شوند
 

این کارشناس علوم اجتماعی ادامه می‌دهد: افزایش سطح سواد عمومی باعث کارآفرینی و مانع مهاجرت بی رویه به شهر می‌شود.لطفی اضافه می‌کند: بسیاری از مردان کوهدشتی به علت نداشتن شغل و بیکاری راهی شهرهای بزرگ می‌شوند و به این ترتیب از باسواد شدن باز می‌‌مانند.

کتمان حقیقت از سوی افراد بیسواد
 

فرماندار کوهدشت نیز  می‌گوید: کوهدشت اکنون رتبه نخست بیسوادی را در استان به خود اختصاص داده که این جایگاه در شأن این شهرستان نیست.
«محمد کرم محمدی» با اشاره به این‌که بسیاری از افراد بیسواد در کوهدشت در ارائه هویت خود به ماموران سوادآموزی حقیقت را کتمان می‌کنند یا اطلاعات نادرست می‌دهند، می‌افزاید: افرادی که به هر نحوی اطلاعات نادرستی به ماموران شناسایی بیسوادان ارائه می دهند، خود را در معرض آسیب های جدی اجتماعی قرار می‌دهند، نه ماموران را که مامورند و معذور.

لزوم تعامل بخشداران با نهضت سوادآموزی
 

فرماندار کوهدشت تأکید می‌کند: برای ریشه کن کردن معضل بیسوادی در کوهدشت، بخشداران شهرستان باید تعامل و همکاری لازم را با نهضت سوادآموزی و شوراهای روستا داشته باشند.
محمدی می‌گوید: بخشداران موظف هستند تا از توان اجرایی دهیاران برای راستی آزمایی لیست های ارسالی افراد بیسواد به اداره سوادآموزی کوهدشت اقدام کنند.وی استفاده از ظرفیت روحانیون مستقر در روستاهای کوهدشت را نیز در حل معضل بیسوادی مهم و موثر می‌داند.

آموزش به ۲هزار بیسواد تا پایان سال
 

فرماندار کوهدشت با اشاره به بالا بودن آمار افراد بیسواد در این شهرستان می‌گوید: برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته که تا پایان سال جاری ۲ هزار نفر از افراد بیسواد کوهدشت باسواد شوند.
محمدی ادامه می‌دهد: مدیران مجتمع و معاونان آموزگار مدارس عشایری باید از کلاس‌های نهضت سوادآموزی در مناطق عشایری کوهدشت بازدید مستمر داشته باشند.وی اظهار می‌کند: آموزش و پرورش کوهدشت باید در سریع ترین زمان اطلاعات جامعی در خصوص افراد بیسواد جمع‌آوری و ارائه کند. چراکه آمار و اطلاعات دقیق، مبنای تصمیم گیری صحیح است.

بیشترین آمار بیسوادی در روستاها

مدیر کل آموزش و پرورش لرستان نیز به همشهری می‌گوید: بیشترین آمار بیسوادی در شهرستان کوهدشت مربوط به مناطق روستایی است.
«گودرز کریمی فر» می‌افزاید: روستاها و مناطق محروم کوهدشت به دلیل گستردگی، پراکندگی و صعب العبور بودن، بیشترین میزان بیسوادی را به خود اختصاص داده‌اند.
وی بیشترین آمار بیسوادی در استان بر اساس جمعیت را در شهرستان کوهدشت و با ۸۳۴۶ فرد بیسواد عنوان می‌کند و می‌افزاید: پس از آن بیشترین آمار در بروجرد با ۵۸۶۹ بیسواد است.

 

شناسایی ۴۴هزار بیسواد در استان

مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در ادامه شمار افراد بازمانده از تحصیل در لرستان طی سال ۹۳ را ۴۴ هزار و ۵۵۸ نفر عنوان می‌کند و می‌گوید: از این تعداد ۶۲ درصد زن و ۳۸ درصد مرد هستند. همچنین ۳۹ درصد افراد بیسواد لرستان، ساکن شهرهای استان هستند و ۶۱ درصد آنها در روستاها زندگی می‌کنند.
وی اضافه می‌کند: برای سوادآموزی تعداد یادشده ۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.کریمی فر می‌گوید: انتظار می ‌رود با تعامل دستگاه‌‌ها و نهادهای استان، آموزش این افراد در مدت ۳ سال انجام شود.به گفته کریمی فر، برنامه آموزش و پرورش تا پایان سال جاری آموزش دادن به ۹۵۰۰ بیسواد در استان است که از این تعداد ۲هزار نفر ساکن شهرستان کوهدشت هستند.

پراکندگی روستاها در کوهدشت؛ مانع سوادآموزی
 

«علی اشرف حیدری» معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان به همشهری می‌گوید: پراکندگی روستاها یکی از مشکلات عمده شهرستان کوهدشت در راستای کاهش بیسوادی است. به طوری که یک آموزشیار برای آموزش یک یا نهایتا ۲ بیسواد باید ۱۰۰ کیلومتر راه طی کند.به گفته حیدری، این شیوه آموزش به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست.

  •      مدیر کل آموزش و پرورش استان: شمار افراد بازمانده از تحصیل در لرستان طی سال گذشته ۴۴ هزار و ۵۵۸ نفر بوده که از این تعداد ۶۲ درصد زن و ۳۸ درصد مرد هستند. همچنین ۳۹ درصد افراد بیسواد لرستان، ساکن شهرهای استان هستند و ۶۱ درصد آنها در روستاها زندگی می‌کنند.
  •      برنامه آموزش و پرورش لرستان تا پایان سال جاری آموزش دادن به ۹۵۰۰ بیسواد در استان است که از این تعداد بیسواد ۲هزار نفر ساکن شهرستان کوهدشت هستند.

  1. دانش آموز

    آموزش وپرورش لرستان داوطلبان دارای رتبه تک رقمی امسال را اعلام کند تا ازتجربیات آنها بهره ببریم.قرارشد امسال رتبه های بهتری نسبت به سال قبل داشته باشیم.

  2. ....

    رتبه یک بیسوادی لرستان لایق کوهدشت نیست

  3. دانش آموز

    آیاامسال در آزمون سراسری درشهرستان پلدختر رتبه خوب (تک رقمی،دورقمی)داشتیم؟اگر داشته ایم باآنها مصاحبه بکنید تاازتجربیات آنها بهره ببریم.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

بلوطستان | نشریه خبری _ تحلیلی بلوطستان