شما اینجا هستید
دسته‌بندی نشده » ۲۹۰ سفره زیرزمینی در کشور در حال خشک شدن است

فرونشست دشت‌های زلزله بیابان

به گزارش خبرگزاری تسنیم علی کیخا در جلسه تودیع و معارفه مدیر کل اداره محیط زیست لرستان اظهار کرد: همه ما وقتی متوجه می شویم که از سرزمین ایران تعریف و تمجید می شود خوشحال می شویم و به خود می بالیم که در چنین سرزمینی زندگی می کنیم، سرزمین ما ایران با این همه افتخارات و تاریخ کهن و فرهنگی غنی همواره باعث افتخار ما و نیاکان ما بوده و هست، اما ما و فرزندانمان در مقابل این همه موهبت الهی که در کشورمان هست چه کرده ایم؟

وی افزود: در کشور مشکلات زیست محیطی فراوانی از جمله دریاچه ارومیه، رودخانه زاینده رود، دریاچه بختگان، تالاب های انزلی و مسئله زوال بلوط منطقه زاگرس وجود دارد.
کیخا با اشاره به این که جنگل های شمال کشور حدود یک میلیون سال قدمت دارند و از سرمایه های کشور محسوب می شوند، تصریح کرد: در منطقه زاگرس با مشکل زوال بلوط مواجه هستیم که در اثر آن ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار اصله درخت نابود شده اند و این یک فاجعه زیست محیطی برای منطقه است.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست کشور بیان کرد: در حوزه دریاچه ارومیه باید گفت که میزان زمین های کشاورزی که در سال های اخیر در اطراف این دریاچه زیر کشت رفته اند آمارها رقم ۴۵۰ هزار هکتاری و حتی در برخی مطالعات ۷۰۰ هزار هکتاری گزارش شده است و سالانه ۶۴۰ میلیون دلار و حتی طبق آخرین آمار ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صرف آبیاری این ارضی می شود، سوال اینجاست که آیا میزان سودی که از کشت محصولات مختلف در اطراف دریاچه عاید کشور می شود به اندازه خسارات ناشی از آن است یا خیر؟ پاسخ منفی است زیرا خشک شدن دریاچه ارومیه خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد کرده است.
وی افزود: وزیر محترم نیرو چند وقت پیش در یک برنامه تلویزیونی بیان کرد، ۲۹۰ سفره زیرزمینی در کشور وضعیت بسیار بدتری نسبت به دریاچه ارومیه دارند ولی به دلیل این که قابل رویت نیستند به آن ها توجهی نمی شود، واین در حالی است که ۱۵۰ میلیارد متر مکعب از این منابع برداشت داشته ایم و باید گفت که این منابع ذخایر احتیاطی ملل هستند.
کیخا بیان کرد: در جلسه شورای آب کشور گزارش شد، در کشورهای حامی طبیعت تنها ۲۰درصد آب مورد استفاده انسان ها قرار می گیرد و مابقی آن به طبیعت برگردانده می شود و این در حالی است که در کشور ما ۷۵ درصد از آن برای مصارف انسانی استفاده می شود و فقط ۲۵ درصد از آن به طبیعت بازمی گردد.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: سازمان محیط زیست کشور به تنهایی قادر به حل مشکلات و مسائل زیست محیطی کشور نیست و همه آحاد کشور باید در هر پوشش و منصبی به یاری طبیعت بشتابند و در هر کجای ایران زمین برای طبیعت و محیط زیست دلسوزی کنند.
کیخا اظهار کرد: در قطع نامه پایانی هم اندیشی مدیران استانی ادارات محیط زیست کشور در شیراز از دولت درخواست شد که در امر ثبت سازمان ها و مراکز مردم نهاد محدودیت ها کاسته شود تا ثبت این مراکز به آسانی صورت بپذیرد زیرا این نهاد ها می توانند سازمان محیط زیست را در زمینه حفاظت از محیط زیست بسیار یاری دهد.
وی افزود: چند سال پیش در کشور استرالیا به سر می بردم و در آنجا شنیدم که در سال ۲۰۰۰ میزان ۴۰ میلیارد دلار درآمد از طریق گردشگری عاید این کشور شده بود و این قدرت بالای محیط زیست در درآمدزایی کشور ها را نشان می دهد که به راحتی می تواند مشکل بیکاری خیل عظیمی از افراد جامعه را حل و فصل کند.
وی افزود: میزان تعصب ریاست سازمان محیط زیست کشور نسبت به صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست قابل تقدیر است و ایشان به همان اندازه که به محیط زیست اهمیت می دهند به همان اندازه از مسئولان انتظار دارند که مسئولیت خویش را به خوبی انجام دهند.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست کشور با اشاره به این که دوره اعمال فشار برای نیل به مقاصد دیگر به پایان رسیده است تصریح کرد: شما مسئولان محیط زیستی کشور باید بدون توجه به فشارهای تبلیغاتی دیگران به مسئولیت خود بپردازیدبه صورتی که فشارهای دیگران روی شما تأثیری نداشته باشد.
وی در پایان با تقدیر و تشکر از زحمات محمد حسین بازگیر مدیرکل سابق اداره محیط زیست لرستان، برای پیروزی و موفقیت مهرداد فتحی مدیر کل جدید این اداره آرزوی سربلندی و موفقیت کردند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  1. دارایی

    پلدخترچشم انتظارتدبیردرسفرروحانی به لرستان
    اشتغال وایجادصنعت مهم ترین خواسته مردم
    ۸۱۷۷۵۴۰۱۶۲۵۵۱۷۵۰۱۹۱۸
    عباس دارایی/حسن روحانی رئیس جمهورایران درجریان اولین سفراستانی خودبه استان لرستان فردا وارد خرم آباخواهد شد.این اولین سفر هیات دولت ودرمجوع پنجمین حضوریک رئیس جمهوردرپنج سال اخیربه استان لرستان خواهد بود که درنوع خودیک رکوردمحسوب می شود.در حالی که در چند ماه آخردولت محموداحمدی نژاد انتقادها به سفرهای استانی زیاد شده بود ودرآن اواخر در مجلس هر نماینده‌ای به وکالت از مردم حوزه انتخابیه‌اش بخشی از نطق میان دستورش را به انتقاد از اجرایی‌نشدن مصوبات سفرهای استانی اختصاص داده و یا ائمه جماعات به انتقاد از روند اجرایی شدن مصوبات استانی وبعضامصوبات کاغذی دولت احمدی نژادمی پرداخت اما با این وجود درلابلای مصوبات بعضا کاغذی وخروارگونه وشاید درپاره ایی اوقات غیرکارشناسی، مصوبات خوب وباارزش وتوسعه زایی هم مشاهده می شد که باپیگیری واهتمام ویژه دولت پس ازسفرهای استانی به سرانجام رسید،ردیف ملی پمپاژدشت جایدر،چهارخطه پلدختر-خرم آباد،توجه به بخش ورزش واجرایی شدن سالن چندمنظوره وچمن مصنوعی دهستان مورانی وسالن ورزشی بانوان ،بهره برداری ازبیمارستان ۶۴تختخوابی امام خمینی پلدختر،دانشکده پرستاری،بهره برداری ازساختمان آموزشی دانشگاه پیام نورپس ازسالهاو..ازجمله مهم ترین مصوبات دولت گذشته درسه سفرش به استان لرستان برای شهرستان پلدختربود که به بهره برداری رسیده یادرحال اجراست.
    اولین دور از سفرهای ریس دولت تدبیروامید چند ماهی است که آغاز شده و رئیس‌جمهور تاکنون به چنداستان ازجمله خوزستان،ایلام وبوشهرو.. سفر داشته و اکنون نیز در آستانه سفربه استان محروم امامستعدلرستان است.
    از جمله مسائلی که در حاشیه سفرهای استانی دولت قبل همواره مورد انتقاد بود، هزینه سفر هیات دولت به استان‌ها، عدم مشخص بودن محل اعتبارات مصوبات، عدم تخصیص بودجه استان‌ها تا زمان حضور رئیس‌جمهوری، عدم تحقق وعده‌ها و افزایش سطح توقع و انتظارات مردم است. این درحالی است که وظایفی در دولت‌های سازندگی واصلاحات بر عهده شورای برنامه‌ریزی استان‌ها بود در دولت احمدی‌نژاد به هیات دولت و تصمیمات‌اتخاذ شده در سفرهای استانی واگذار گردید که آثارسووزیانباری رابرجای نهاد. در چنین فرآیندی تصمیم‌گیری‌های جزئی در استان‌ها نیز به هیات دولت واگذار شده و آنگونه که قابل مشاهده بود اعتبارات استانی تا زمان سفر احمدی‌نژاد به هر استان بلوکه می‌شود و امکان تخصیص بودجه‌های استانی وجود نداشت. براساس برآورد ها، هزینه هر سفر استانی احمدی‌نژاد حدود ۵۰۰ میلیون تومان ‏بود،هزینه‌های سفرهای استانی سرسام آور بوده به نحوی که در هر سفر حداقل حدود ۲۰۰ نفر آقای احمدی‌نژاد را همراهی می کردندکه هزینه ایاب و ذهاب، اقامت‌ها، اضافه کار کارمندان و حق ماموریت‌ها در کنار تامین امنیت و اسکورت،خساراتی بودکه به مردم تحمیل می گردید.
    لذا درکناررفع نواقص سفرهای دولت گذشته مهم‌ترین رویکرد دولت تدبیردرسفربه استان لرستان بایدتوجه به طرحهای نیمه تمام واهتمام درعملیاتی کردن برخی مصوبات مهم دولتهای گذشته درسفرهای استانی باشد. این در حالی است که هیات دولت گذشته در سفرهای دور اول و دوم، بیشتر مسائل زیربنایی، عمرانی و کمبودهای استان‌ها را مورد توجه قرار داد و رویکرد خود در دور سوم را رویکرد فرهنگی عنوان کرد.
    علیرغم انتقادات وارده به سفرهای دولت گذشته دراستان لرستان وشهرستان پلدختردرمجوع طی سفرهای استانی در حوزه‌های مختلف دولت مصوبات زیادی داشته که پیشرفت ویاعملیاتی شدن این مصوبات قابل توجه است، اما در شهرستان پلدختربه طوراخص دو، سه مورد از مصوبات اصلی وجود دارد‌که هنوز اجرا و پیاده نشده است.ایجادکارخانه سیمان واختصاص تسهیلات ازمحل اعتبارات دولتی بامشارکت بخش خصوصی،استخرشنای پلدخترونهایتاپالایشگاه نفت جلگه خلج سه مصوبه مهم دولت احمدی نژاددربخش های صنعت وورزش است که به ترتیب درسفرهای اول ودوم درراستای توسعه شهرستان پلدختربه تصویب هیات دولت درسفرهای استانی رسید،علیرغم انجام کارهای مقدماتی وپیگیریهای صورت گرفته متاسفانه این سه مصوبه مهم وارزشمندبافرازونشیب فراوان نه تنهااجرایی نشده اندبلکه درزیرخرمن هابی توجهی وشایدهم عدم نظارت درعملی شدن دفن شده وتنهاوعده محسوب می شوندکه موجی ازنگرانی رادربین مردم پلدختربوجودآورده است.
    حل مشکل مسکن مهرو اشتغال،توجه به مشکلات مردم وعملی کردن مصوبات دولت گذشته درشهرستان پلدختروعدم رهاکردن آن وعده ها،نهایی شدن ایجادصنعت درشهرستان باراه اندازی کارخانه سیمان وپالایشگاه،توجه به مسائل فرهنگی به طوراخص اختصاص اعتبارات درخورتوجه دربخشهای ورزشی،فرهنگی وکانونهای فرهنگی و.،توجه به بحث کم آبی درمناطق بن لاروزیودار،حل مشکلات آب روستایی مناطق جنوبی پلدختر،اختصاص اعتباربرای جبران خسارات سیل ۱۵بهمن ۱۳۸۵،توجه به زیرساختهای فرهنگی وورزشی دربخش معمولان ومهم ترازهمه توجه واهتمام ویژه ریس جمهوروهیات دولت به کشاورزان پلدخترودغدغه مردم مناطق ویسیان،چگنی،معمولان وپلدخترکه درصورت ایجادسدمعشوره بابحران بی آبی وفاجعه زیست محیطی،کشاورزی ونهایتا بیکاری آشکارولطمه زدن به تمامی زیرساختهامواجه خوهندشدازجمله مهم ترین انتظارات مردم محروم خطه پلدخترومعمولان ازریس جمهوردراولین سفردولت تدبیروامیدبه استان لرستان خواهدبود.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

بلوطستان | نشریه خبری _ تحلیلی بلوطستان